Кадър Россия 24Спасители приключиха тази нощ евакуация на рибари, озовали се

...
Кадър Россия 24Спасители приключиха тази нощ евакуация на рибари, озовали се
Коментари Харесай

Стотици рибари бедстваха на откъснат леден блок в Русия

Кадър Россия 24

Спасители завършиха тази нощ евакуация на риболовци, озовали се през вчерашния ден на откъснат мразовит блок в залива Мордвинов южно от остров Сахалин в Далечния изток на Русия. Това заяви през днешния ден локалното ръководство на министерството на изключителните обстановки, написа вести.бг.

С откъсването на ледения блок в залива през вчерашния ден близо 600 риболовци, излезли на леда, се озоваха на два километра от брега. Според министерството по леда са се образували и пукнатини с ширина 1,5 до 3 метра. На местопроизшествието неотложно дойдоха избавителни екипи.

Спасителната интервенция търпя съвсем 7 часа, отбелязва АП. Видеозаписи демонстрират групи хора, покачили се на по-малки парчета лед в опит да стигнат до брега с гребане.

Министерството осведоми, че спасителите са евакуирали 536 от към 600 души, а останалите риболовци са намерили способи да стигнат до брега независимо. В избавителната интервенция са взели участие 15 души с три лодки и с транспортен съд на въздушна възглавница - " Хивус-10 ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР